Hoppa till sidans innehåll

U14 ångar på - här är veckans ungdomsmatcher

25 NOV 2019 11:46
Ännu en bandyvecka är avslutad och för Katrineholm Bandys del innebar det bland annat fortsatt segertåg för U14-laget.
  • Skapad: 25 NOV 2019 11:46

Det var bortamöte mot Borgia/Norrköping som gällde för hittills obesegrade Katrineholm Bandy U14 under söndagen. En match som ledaren Jonas Pilheden sammanfattar nedan:

"Matchen började lite trevande där vi märkte det vi misstänkte att Borgia skulle backa hem och ligga på kontring. Vi blandar bra saker med mindre bra saker och efter 15 min gör Borgia 1-0 på ett friläge, men vi fortsätter trumma på och försöker få med många i uppspelet. Vi i U14-ledarstaben försöker utbilda killarna till ett bra grundspel istället för att spela raggarbandy och jaga snabba resultat.

Vi pratar varje träning tex om grunden till ett bra lagspel att tillsammans är man större en individualismen. Vi spelar nu en tryggare bandy med mycket bollar på våra halvor. Återigen till matchen där vi började nu få mer långa anfall men eftersom Borgia var täta i mitten och deras målvakt gjorde räddning efter räddning så kom vi runt på kanterna och skapade hörnor. Men efter ett fint anfall så fick vi kvitteringen till 1-1 vilket stod sig till halvtid.

Vi pratar om i halvtid att fortsätta sätta igång spelet snabbt och hela tiden våga. Snart nog i andra halvlek så fick Borgia lite utvisningar eftersom vi kommer i anfall efter anfall. Vi utnyttjade utvisningarna och vi tog ledningen med 1-2.

Nu låg vi på för att gå ifrån till tvåmålsöverläge men när 10 min återstår fick Borgia igenom en långboll som blir till ett friläge där Sven, vår keeper, räddar men Borgia slår in returen.

Vi kände att detta var en mach vi skulle vinna så vi begär timeout och väljer att fortsätta trycka på i anfallen och i matchens sista minut fick vi en straff där Theo Jansson blir matchhjälte och slog in straffen.

Nu väntar två veckors uppehåll för oss där vi kan slipa på detaljer till lördagen 7 december då vi åker till Uppsala för att möta Sirius".

I övrigt noterar vi från helgen att U-laget säsongsdebuterade i Division 2 med att besegra Tranås B med hela 11-1 på Swetouch Arena och att även P16B hade målkalas då Västanfors besegrades med klara 10-2.

Veckans kommande matcher:

  • Lör 30/11 - Poolspel på Backavallen för U9
  • Lör 30/11 kl. 15.00 - Katrineholm Bandy - Åtvidabergs BK Backavallen Division 2 Mellan
  • Lör 30/11 kl. 15.00 - Gustavsbergs Bandy Vit - Katrineholm Bandy Ekvallen P16B
  • Lör 30/11 kl. 15.00 - Borlänge Bandy - Katrineholm Bandy Tunets IP Bandyallsvenskan
  • Sön 1/12 9-mannapoolspel i Linköping för U12
  • Sön 1/12 kl. 13.15 - Falu BS - Katrineholm Bandy Lugnets IP Bandyallsvenskan
Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link