Hoppa till sidans innehåll

Ungdom: Lyckat poolspel för U10

11 DEC 2019 12:24
Den gångna veckan har innehållit mycket regn, rusk och förluster, men även höjdpunkter i form av ett fint poolspel på hemmaplan för U10.
  • Skapad: 11 DEC 2019 12:24

Katrineholm Bandys ungdomslag har en vecka bakom sig med blandade resultat i väldigt varierande väder. U9 fick träna vattenpolo på Stångebro i Linköping samtidigt som P16B inte hade några som helst problem att avfärda GT/76 på hemmaplan. Däremot lyckades P16A inte rå på ett för starkt Sirius under söndagen.

Positivt blev det dock för U10 som arrangerade poolspel hemma på Backavallen under lördagen.

"Vi startade mot Borgia i en jämn drabbning. Våra spelare visade inledningsvis upp ett fint passningsspel, vilket känns kul då vi tränat mycket på det. Även matchen mot Västerås var jämn och ungdomarna kämpade väl. Mot Tillberga blev det en fartfylld match med mycket kamp om bollen, där båda lagens målvakter visade upp sina styrkor och ett fint räddningsspel", skriver ledaren Emelie Skoog om dagen.

Även för U14 var det match i helgen och det blev en match som fick ett minst sagt märkligt avslut. Ledaren Jonas Pilheden sammanfattar nedan.

"Vi visste på förhand att vi skulle få oss en riktig utmaning då Sirius 06or är ett riktigt bra lag. De spelade tex jämt mot sitt P16-lag. Vi åkte upp till Uppsala i god tid för att hinna ladda på med kolhydrater innan matchen då matchtiden var kl 12:00.

Vi började matchen bra och vi fick anfall efter anfall emot oss, men vi stod upp bra hela tiden. I matchminut tio så snor Sirius bollen mitt på planen och gör 1-0. Strax där efter så fick de ny möjlighet och satte 2-0.

Vid ställningen 2-0 hade vi ribbskott med mera och i en match emot sådant motstånd behöver man ha de marginalerna med sig. Vi reducerarde visserligen till 2-1 men nästan direkt så svarade Sirius med 3-1.

I halvtid så pratade vi om att fortsätta vårt spel, för vi hade väldigt mycket som var positivt men vi fick jobba hårt i defensiven, vilket killarna gjorde kanon.

Vi styrde Sirius åkstarka spelare väldigt bra och vissa av våra killar krämade verkligen ur allt i sitt defensiva jobb. Men sen till slut så fick Sirius också 4-1.

Killarna fortsatte att trumma på och Sirius fick några utvisningar och med lite tur så hade vi väl kunnat få straff också när Olle Persson är igenom och blir hakad men vi fortsatte att kämpa.

Nu är vi inne i en bra period i matchen och jag och Henrik Persson funderar på att ta time out men då kommer Sirius tränare och meddelar att matchen måste avbrytas snart då vaktmästarna bryter matchen då bokningstiden är slut! Alla vi blir som fågelholkar eftersom vi valde att spela minimitiden 2x35 istället för 2x40 min. Vi i ledarstaben har väl nästan 1 miljon matcher ihop (överdrivet) men vi har aldrig vart med om att en vaktmästare bryter en match pga bokningstiden är slut.

Sirius ledare är fantastiska så ingen skugga skall falla på dem utan de tyckte detta var riktigt pinsamt och de skrev själva ihop ett mejl till bokningen i Uppsala kommun och även till förbundet.

Summering av denna match är att vi förlorar emot ett bättre lag och vi gör en riktigt bra defensiv match, dock vill vi ha tillbaka tv mål och sen kunnat göra några fler framåt med lite flyt. I sådana matcher så behöver man marginalerna med sig det hade inte vi ikväll men vilken erfarenhet som grabbarna får att spela tajta matcher hela tiden.

Nu laddar vi om till nästa söndag då Västerås SK kommer på besök som också det blir en utmaning. Då kommer vi att förbereda oss med gemensam lunch hela truppen och förhoppningsvis så får vi spela en hel match denna gång".

Redan den kommande helgen är det dags för en rad nya matcher för våra lag. Se hela schemat för veckan nedan.

  • Lör 14/12 - Poolspel U9 - Hakonplan, Västerås
  • Lör 14/12 kl. 14.00 - Gripen Trollhättan BK - Katrineholm Bandy - Slättbergshallen, Trollhättan -Bandyallsvenskan
  • Lör 14/12 kl. 15.00 - Katrineholm Bandy - Wadköping/Örebro BK - Backavallen - Division 2 Mellan
  • Sön 15/12 - Poolspel U10 - Västanfors IP, Fagersta
  • Sön 15/12 kl. 14.00 - Katrineholm Bandy - Västerås SK - Backavallen - U14 Mellan
  • Sön 15/12 kl. 16.00 - Katrineholm Bandy - TB Västerås - Backavallen - P16A Mellan
Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link