Skip to content

Seriefinal på Zinken - "Kommer bli ett jävla krig"

23 januari 2015

Under lördagen gästar Katrineholm Bandy serieledande IK Tellus på Zinkensdamm i en seriefinal som utlovar mycket känslor och vilja i kampen om topplaceringarna.

Förra säsongen var IK Tellus med och slogs i toppen av Allsvenskan Norra men missade kval till Elitserien efter förlust i den näst sista omgången på Backavallen. Nu är laget, trots flera tunga spelartapp inför säsongen, återigen med i toppen och inför lördagens toppmöte med KB toppar stockholmarna serien, tre poäng före men med en match mer spelad. Det är med andra ord en mycket viktig match som ska spelas.

– Det känns bra i laget. Vi har fått en vecka nu sedan senaste matchen och kunnat träna på de grejer som vi måste förbättra, så det känns bra, säger tränare Andreas Staaf efter lagets sista träningspass inför seriefinalen.

– Det har varit bra intensitet på grejerna under hela veckan och vi har varit så gott som fullt manskap varje träning. Då blir det lättare att få upp intensiteten, passningskvaliteten och kunna lägga upp träningen. Det har varit bra den här veckan, fortsätter han.

När lagen möttes på Backavallen i slutet av november vann hemmalaget en tajt match med 6-3. Då saknade dock Tellus sin och hela Allsvenskans skyttekung, Klas Nordström (39 mål på 15 matcher hittills). Nu förväntas han dock finnas med på isen.

– Det är ingenting vi lägger något större fokus på. Får vi koll på våra grejer så ska det inte vara några större problem att lägga bort honom med. Vi ska styra och ställa och då ska vi inte behöva fokusera på en enskild spelare. Sedan vet vi att han gör mycket mål och är bra på fasta situationer, men vi ska lägga fokus på vårt, säger Staaf.

Drabbningarna med Tellus har de senaste åren påminnt väldigt mycket om varandra. Allt som oftast har det varit jämna och täta matcher som de röd-blåa gått segrande ur tillslut. En stor förklaring till det stavas Niklas "Messi" Eriksson. På de senaste fem mötena lagen emellan har #7 svarat för inte mindre än 13 mål och en assist och nu ser han lördagens matchbild framför sig.

– Det kommer att bli ett jävla krig. Det kommer det att bli där uppe. Det är tjurigt och det är ett krig. Det är det det handlar om. Den som krigar mest kommer att vinna. Sedan har ju vi ett spel som vi tror på och om vi genomför vår matchplan så kommer vi att ta två poäng, säger han.

Vad skulle du säga är förklaringen till att du har så lätt mot just Tellus?

– Haha, jag vet inte varför det är så. De har skrivit på sin hemsida några gånger att de ska se upp med mig och mitt skytte bland annat, men jag har verkligen lyckats på hörnor och med att göra mål överhuvudtaget mot just dem.

Hur mycket gör det att du åker dit med en positiv känsla och vet att du brukar göra bra matcher mot dem?

– Det är klart att det är skönt. Om du åker dit med en bra känsla så är ju förutsättningarna för att göra en bra match mycket bättre, så det är en jätteskön känsla att ha.

Vi hoppas givetvis att "Messis" form mot Tellus håller i sig under lördagen! Avslag 15.00 på Zinkensdamm och om ni inte är på plats så följer ni liverapporteringen som vanligt på Twitter under #KBLive!